16 Mart 2011 Çarşamba

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingi konuşması izle video


Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakırda hangi mesajları vereceği merakla bekleniyor.Miting öncesi Ankara'da ne söyleydiysem Diyarbakırda da onu söyliyeceğim diyen Erdoğan'ın Diyarbakırda coşkulu bir kalabalığa hitap etmesi bekleniyor...



Miting Konuşması,görüntüleri videolar için Tıklayınız...



 



 





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Eylül'deki Diyarbakır mitinginde ne diyecek? Günlerdir bu merak ediliyordu. Başbakan, cuma günkü miting öncesi Diyarbakır'la ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "Ankara'da ne konuştuysam Diyarbakır'da da aynısını konuşurum. Resmi dil Türkçedir, bunun dışında konuşmadık. Bir vaatte de bulunmadık" dedi.



Kanal 24 izle




 



Başbakan Erdoğan, Kral FM’de “Gezegen Mehmet” adlı programa katılarak sunucu Mehmet Akbay’ın sorularını yanıtladı. Erdoğan, 3 Eylülde Diyarbakır mitingine ilişkin bir ipucu vermesinin mitingin özelliğini ortadan kaldıracağını belirterek, Ankara’da konuştuklarının aynısını Diyarbakır’da da konuşacağını söyledi.

Akbay’ın, “Bahçeli, ‘Ankara’da, Kırşehir’de konuştuğunu Diyarbakır’da konuşabilecek mi?’ diyor” şeklindeki sözler üzerine Erdoğan, şunları kaydetti.



“Aynen. Tayyip Erdoğan zaten bu. Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da ne konuşursa Van’da da onu konuşur. Bizde nabza göre şerbet ver, anamuhalefet partisi liderinin yaptığı gibi git Tunceli’ye, Van’a genel aftan bahset, İstanbul, İzmir, Ankara’ya geldiğinde ‘ben onu demek istemedim’ de, hemen manevra yap, bizim kitabımızda manevra yok, ilke var. Biz ilkelerle konuşuruz. Bugün bir şey duydum. ‘Tek dil’ diye bir ifade duydum. Bizim ilkemizde 4 başlık vardır, onlar da şudur; Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Dil konusu, resmi dil de tek dil. Yoksa herkes ana dilini kendi arasında istediği gibi konuşur. Biz resmi dil olarak asla Türkçe’nin dışında ikinci bir dil konuşmadık, böyle bir vaatte bulunmadık, yine bulunmayacağız. Bunu da Diyarbakır’da söylersem, böyle söylerim, başka türlü söylemem. Çünkü bu, bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozacak oyunlardan bir tanesidir. Biz bu oyuna gelemeyiz.”



 







0 yorum:

Blogger Template by Clairvo