30 Temmuz 2010 Cuma

Atatürk'ün Misyoner Okullara Bakışı

MUSTAFA KEMAL’İN MİSYONER OKULLARINA BAKISI

ABD,Kurtulus Savasi’nin Mustafa Kemal’in önderligindeki Kuvayi Milliye Güçleri’nce kazanilacagini Görünce harekete geçer.Anadolu’nun silahla isgal edilemeyecegi anlamistir.
Öylese “kültürel isgal “ devreye konmalidir.
Bu amaçla İçisleri Bakanligi’na basvuran ABD’liler,”öksüzler yurdu “ ve “örnek çiftlikler”Kurarak ,Anadolu’nun yarlarinin sarilmasina yardimci olmak istediklerini belirtirler.

Bakanlik,Millet Meclisi’nden görüs sorar.
Meclis Baskani Mustafa Kemal de ,günümüzde öneminini hiç mi hiç yitirmeyen asagidaaki
Muhtirayi(uyari) gönderir:

Ankara.3 Ocak1922 İçisleri bakanligi’na

29.12.921 Gün ve 10319/2423 sayili yazinizin yanitidir.
Anadolu’da öksüzler yurdu ve örnek çiftlikler vb.hayir kurumlari
Açma ve kurma konusunda Amerika Yakindogu görevlileri adina yapilan
Basvuruya karsi verecegimiz yaniti konusu ve ilkeleri,ilisik muhtirada genisceAçiklanmistir

MUHTIRA

Ankara Büyük Millet Meclisi Hükümeti,ülkenin bayindirlasmasina,öksüzlerin
Rahatlamasina,genel saglik ve ekonomimizin düzeltilmesine yönelik girisim ve
çalismalari tesekkürle kabul eder.Ancak bu konuda gerek uzak,gerek yakin geçmiste,bize oldukça agira patlayan deneyimlere dayanarak bir takim kaygilarimizi açiklama geregi
vardir.
Simdiye degin,Ülkemizde ekonomik amaçlarla,politik ve bilimsel çalismalar yapan kurumlar
ve yabancilar özellikle asagidaki amçlari izlemislerdir:

1. Ülkemizdeki çalismalarindan korkunç bir kazanç saglamak.

2. Bir bölgede elde edecekleri ekonomik imtiyaza dayanarak o bölgenin sahibi olmaya çalismak.

3. Ekonomik amaçla , bilim ve insanlik yarari görüntüsü ile yurdumuza gelip , ilerde istila hazirlamak için etnik topluluklari gerek gerek hükümete,gerek birbirlerine karsi kiskirtmak.

4. Yurdumuzdz,yalniz bilim ve insanlik amaçlari ile çalismakla birlikte, ruhlarinda bulunan Hiristiyanlik duygusu nedeniyle, hemen Hiristiyan azinliklarla iliski kurmak ve ister kasitli,ister kasitsiz olarak aralarinda azinliklarinda yasamakta oldugu Müslüman topluluklardan ayrilma istedigini propaganda etmek.

5. Bu gibilerin gerek Müslümanlara,gerek iyiligine çalistiklarini ileri sürdükleri Hiristiyan azinliklara , aralarinda yasamakta olduklari İslam çogunluguna karsi baski yapilmasini asilamakla , ne denli insanlik disi bir biçimde çalistiklari ve bu yüzden maydana gelen cinayetlerden sorumlu olduklari açiktir.

6. Hükümetinlerimiz , bu gibilerin de özgürce çalismalarina izin verdiginde Müslüman ve Müslüman olayan bütün uruklarina karsi pek agir bir sorumluluk yükü altina girmis olacaktir.

7. Buna izin vermek , çocuklari yasayacaklari çevreye düsman yada hiç olmazsa yabanci olarak yetistirmek ve çocuklari yasayacaklari çevre ile çatismak zorunda birakmaktir. Bu ise gerek o çocuklarin ,gerek içerisinde yasayacaklari halkin yikimini hazirlamaktir.

8. Bunu yasaklamak hükümetin görevidir. Bundan dolayidir ki , Amerikalilarca örnek çiftlik vb. Kurumlar kurup , buralarda kendi uyrugumuzudan olan binlerce çocugun Türk Hükümetine ve ulusuna karsi sevgisiz ve uyumsuz dugularla yetismelerine izin vermeyiz

İste Atatürk bu uyarlari yapmis ve ölümüne kadar da bu yöndeki tüm baskilara direnmis.
Türkiye’de ise durum çok vahim bir durum almaya baslamisti. Çünkü Atatürk’ten bize miras kalan ve her maddesi hayati uyarilar içeren bu muhtira günümüzde delik desik edildi. Gelin
Her maddeyi günümüz kosullari ile sirayla karsilastiralim

1-Özellistirme ve yabanci ortakliklar adi altinda Cumhuriyetin kazanimlari peskes çekiliyor. Milyarlarca dolarlik KİT’ler yok pahasina satiliyor.Sicak para cenneti haline geldik.Para spekülatörleri bir gecede milyon dolarlar kazanip, geri gidiyorlar.

2-Kendi ülkelerinde bir karis topragin yabanciya satisinda kili kirk yaranlar,Türkiye’de turizimin en yogun oldugu yerlerden ve GAP yöresinden genis genis arazileri hiçbir zorluk çekmeden kapatiyorlar.Almanlar ve İngiliz kiyi bölgelerini parsellediler . İsrail’in gözbebegi ise GAP’in verimli arazileri ve su kaynaklari......

3-Azinlik sorunu gündemde tutularak din , mezhep ve etnik çatismalar ölümüne körükleniyor.Bu kara propaganda , büyük paralar verilerek kurdurulan vakif, enstitü vb. Araciligiyla ve Atatürk’ün dedigi gibi “insanlik yarari” yutturmacasi ile tezgaha konuluyor.

4-Misyonerler, ev ev ,sokak sokak, sehir sehir dolasarak incil dagitip,toplantilar düzenliyorlar . En büyük hedef kitleri,kimsesiz,fakir,cahil çocuklarimiz ve gençlerimiz........

5-Hiristiyan dünyasinin Müslüman-Türk düsmanligi ayni hizi ve hacmi ile devam ediyor. Müslüman-Türk kimligi , Hiristiyan dünyanin tamamen kiskaci içine girdi.

6-Atatürk ,yukaridaki 6’inci madde de “Bu gibilerin özgürce çalismalarina izin verildiginde Müslüman ve Müslüman olmayan bütün uyruklar karsi, pek agir bir sorumluluk yükü altina girilmis olunacaktir” diyor.Ama günümüzde , her türlü misyonerlik ve ayrimcilik faaliyeti akil almaz bir özgürlükle yürütülüyor.Bunun adi Bati normlarini yakalamak oluyor.

7-Atatürk, Bu maddede ,misyonerlik faaliyetlerine karsi önlem alinmaz ise, çocuklarimizin kendi toplumlarina yabancilasacaklari tehlikesine dikkat çekiyor.Ama simdi ,her geçen gün ,diline,tarihine ve dinine yabanci gençlerimize onlarcisi ekleniyor,Baba oglunun ne konustugunu anlamiyor.Yeni dogançocuklarin kulagina ezan degil,Ingilmizce melodiler okunuyor.Tarih bilinci diye bir sey kalmadi zaten. Müslümanlik ise din Tüccarlarinin,Büyücülerin,Falcilarin elinde oyuncak oldu

8-İste bu son madde benim için çok önemli. Atatürk “örnek çiftlikler” adi altinda “beyin yikama çamasirhaneleri”kurulmasinin sakincalarini belirtiyor.Böyle olursa,milliyetine ve dinine düsman çocuklarin yetisecegini kaydediyor.Simdi kendi elimizle kuruyoruz bu çiftlikleri.... Tek farkla. Çünkü “ örnek çiftlik”lerin adi “dinler bahçesi” oldu.......

Bizi “komplo teorisi “üretmek ve “paranoyak”likla suçlayanlar,lütfen Atatürk’ün bu muhtirasini tekrar okusunlar

SİNAN AYGÜN

0 yorum:

Blogger Template by Clairvo